Aktieinvesteringer og skatteloven

Når man investerer i aktier, er det vigtigt, at man har styr på skatteloven omkring det – ellers kan man hurtigt få fingrene i klemme og det er der ingen, som ønsker! I denne artikel vil vi derfor give dig en introduktion til, hvordan du bedst muligt overholder de skattelove, som følger, når du får afkast af dine investeringer.

Aktier og værdipapirer

Det er faktisk oftest ved salg eller køb af værdipapirer, at du skal foretage dig noget i forbindelse med skat. Her skal du nemlig betale skat af enhver gevinst – så du skal aktivt gøre noget hver gang. Modsat, når du får afkast af aktieinvesteringer, bliver afkastet beskattet som aktieindkomst, hvilket kan sammenlignes med beskatning af lønudbetaling og lignende.

Aktieindkomst

Du skal informere skat om, at du har en aktieindkomst. Det kan du gøre, når du laver din forskudsopgørelse, og deraf vil dine gevinster ved aktieinvestering blive beskattet via SKAT. Dog er der nogle investerings-platforme, som gør det for dig. Derfor kan det hurtigt blive nemt, når man skal betale skat – hvis man altså bruger en investeringsplatform, som hjælper på denne front.

Fradrag på tab

Man kan faktisk få fradrag på sine tab, men det er forudsat at man har indberettet sine investeringer til Skattestyrelsen. Her gælder det både aktieinvesteringer og investeringer i andre værdipapirer – hvad end det er værdipapirer på Futures, optioner, investeringsfonde eller noget helt andet.

Yderligere skal du huske, at du selv skal oplyse til Skattestyrelsen, hvis du har opkøbt værdipapirer i udlandet ligeledes som i Danmark – også selvom værdipapirerne er placeret i et udenlandsk depot.

Har du hørt om aktiesparekontoen?

Aktiesparekontoen er et redskab, som kan hjælpe dig med at holde styr på dine skatter, når det kommer til aktieinvesteringer. Ved hjælp af aktiesparekontoen betaler du faktisk også mindre i skat, end hvad du normalt ville gøre.

Det er altså ikke nok med, at du vil få automatisk hjælp til beskatning af de gevinster, som ryger ind på aktiesparekontoen – du vil også ende med at betale mindre i skat. Det kan ofte godt betale sig, at gøre brug af diverse aktie – og skatteredskaber, hvis man bruger meget tid på at investere og ofte oplever at man får et afkast.

Der er nok af elementer, som man skal være opmærksom på, når man skal investere i værdipapirer eller i aktier – og specielt inden for Skattestyrelsen. Ofte er det også ens eget ansvar at indberette de rette informationer, hvilket er værd at huske på.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *