De vigtigste regler omkring lønudbetaling

Er du arbejdsgiver med en del ansatte under dig, som alle skal have løn hver måned? Så ved du også, at der kan være rigtig meget at holde styr på, og at der ofte kan opstå ærgerlige fejl, når det kommer til lønudbetaling. Derfor er det også vigtigt, at du husker at sætte dig godt og grundigt ind i de vigtigste regler, når det kommer til løn administration.

Der findes flere forskellige regler, der er vigtige at følge, når det kommer til løn administration. På linket ovenfor kan du få en række gode råd til, hvad der er godt at forholde sig til som lønudbetaler. Der skal være styr på lønsedlerne, der skal være styr på timesedlerne, der skal være ordentlige indberetninger til skattevæsenet og så videre. Herunder kan du læse mere om nogle af de vigtigste regler, du bør følge, når du skal administrere dine ansattes løn.

Hav styr på indberetningen til SKAT

Hvis lønnen til de ansatte ikke bliver indberettet ordentligt til SKAT, så risikerer dine ansatte at skulle betale efterskat, hvilket godt kan skabe irritation. Derfor er det vigtigt, at du altid har styr på dette, og om dine ansatte er indskrevet med det skattekort, de skal bruge.

Vær opdateret med Dataløn

Der er mange regler og nye lov, man hele tiden skal holde sig ajour med. Derfor kan det være en god idé at tilmelde sig et nyhedsbrev, der holder en opdateret med sådanne informationer. Sådan et kan du blandt andet tilmelde dig hos Dataløn, hvor du får nyheder om alt, der vedrører løn, personale m.v

Benyt dig af ekstern løn administration

Som sagt er det et stort område at holde styr på, og derfor kan du med fordel få andre til at gøre det for dig. Med ekstern lønadministration får du hjælp til at opgøre lønnen, indberette til SKAT, feriekonto og ATP. På den måde er du sikker på, at lønnen kører som den skal, så alle medarbejdere får den til tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *