Vigtig viden om lånemarkedet og dertilhørende regler

Det er vigtigt at kende til de gældende regler på lånemarkedet, før du optager et lån. Læs med her og få et indblik i, hvad du skal være særligt opmærksom på.

For nyligt blev det vedtaget, at reglerne for kviklån på nettet skal reguleres, så det bliver mindre omkostningsfuldt end før i tiden. Der er derfor mulighed for at låne penge billigt, hvis man sammenligner med før i tiden.

Et almindeligt lån i din bank, et SU lån eller et realkreditlån vil uden tvivl være de billigste lån, du kan optage, men det er ikke alle, der har mulighed for det. Derfor får du her et indblik i kviklånsmarkedet og de nye skærpede regler på området.

Strammere regulering af kviklån

Et flertal i Folketinget er blevet enige om, at det maksimale loft, når det kommer til tilbagebetaling på et kviklån, må være 35 procent af det samlede beløb, du har lånt for. Det betyder, at billige lån bliver mere og mere udbredte, da du ikke risikerer at betale op mod 800 procent for dit lån, hvilket du har kunne risikere før i tiden.

Der skal undervises om kviklån i folkeskolen

I forlængelse af de nye love, der snart forventes at træde i kraft, er der udarbejdet undervisningsmateriale, som skal anvendes i folkeskolen og på ungdomsuddannelser. Det betyder, at man allerede i teenagealderen bliver oplyst om de negative konsekvenser, der kan være ved at tage et kviklån.

Hvis du vil optage et lån, kan det være en god idé at sammenlign billige lån, så du ikke ender med at træffe en forhastet beslutning, der ender med, at du kommer til at stå i gæld. Det skulle de nye låneregler dog heldigvis gerne afværge.

Hvad betyder det for mig som forbruger?

De nye regler er gode og fordelagtige for dig som forbruger. Tidligere var det på tale, at straks udbetaling af lån skulle forbydes, så der som minimum skulle gå 48 timer, fra du lånte til pengene stod på din konto. Det blev dog aldrig til noget, og i stedet er de nye regler altså blevet vedtaget.

Hvis du vil kende til alle de punkter, de nye regler indeholder, kan du med fordel klikke dig ind på Erhvervsministeriets hjemmeside, hvor det hele står, så du ikke er i tvivl om noget Læs artiklen, hvis du ønsker at kende til alle detaljerne og de nye regler omkring kviklån.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *