Værd at vide om fortrydelsesret

Fortrydelsesret kan være en svær juridisk ret at mestre. For den almene dansker kan formuleringerne i lovgivningen være komplekse, og der er i årenes løb opstået mange misforståelser i takt med, at e-handel er blevet mere og mere populært blandt forbrugerne. Reglerne for handel på nettet og i fysiske butikker er nemlig ikke identiske i forhold til fortrydelsesret, hvilket kan skabe komplikationer i bestræbelserne på at forstå lovgivningen.

Vær opmærksom på dette ved handel i fysiske butikker

En af de absolut vigtigste ting at fastslå, når der er tale om handel i fysiske butikker, er at du ikke (som udgangspunkt) har ret til 14 dages fortrydelsesret, når du som forbruger handler i en fysisk butik. Handler du derimod på nettet, så vil du automatisk være dækket af en din 14 dages fortrydelsesret. Forskellen på e-handel og fysisk handel har i årenes løb skabt mange komplikationer, da den almene dansker ikke anser de 2 overordnede salgskanaler som forskellige i forhold til lovgivningen.

Omvendt er det dog også vigtigt at understrege, at de enkelte fysiske butikker kan tilbyde fortrydelsesret som en ekstra service. Det er fuldt ud legalt og helt op til de enkelte butikker.

Fortrydelsesret ved handel på nettet

Handler du på nettet, så er nedenstående regler vigtige at have in mente:

  • Ved fortrydelse af et køb online skal forhandleren oplyse, hvortil du kan sende varen retur.
  • Som tidligere nævnt har du 14 dages fortrydelsesret online. Du skal blot huske at oplyse butikken, at du ønsker at gøre brug af din fortrydelsesret inden for 14 dage efter, at du har modtaget varen. Dernæst skal du returnere varen inden for yderligere 14 dage.
  • Du skal have alle dine penge retur, hvis du gør brug af din fortrydelsesret. Det betyder også, at du skal have pengene retur for den oprindelige fragt ud til dig. (Du har dog ikke krav på at få returfragten tilbage).

Kilder:

https://www.forbrug.dk/raad-og-rettigheder/forbrugerleksikon/fortrydelsesret/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *