Skatteregler for firmagaver

En medarbejder kan – som udgangspunkt – modtage gaver og personalegoder for op til 1.200 kr. om året. Hvis dette beløb overskrides, så skal der betales skat. Beløbsgrænsen på 1.200 kr. er gældende i 2019 og er en stigning i forhold til 2018, hvor den gældende beløbsgrænse var 100 kr. lavere; nemlig 1.100 kr.

Gavens værdi skal oplyses til Skattestyrelsen

Der er altid pligt til at svare skat af både kontantgaver og gavekort, der kan byttes til kontanter. Gavens værdi skal indberettes til Skattestyrelsen, hvis der er tale om en kontantgave, eller hvis gavens værdi overstiger de føromtalte 1.200 kr. Vær dog opmærksom på at dette beløb kan ændre sig i fremtiden.

Endvidere skal medarbejderen skal oplyse beløbet på årsopgørelsen, hvis arbejdsgiveren har givet gaver, der tilsammen har en værdi, der overskrider grænsen på 1.200 kr. Beløbet skal oplyses i rubrik 20. Efter det er blevet indberettet af begge parter, så kan arbejdsgiveren trække hele udgiften fra som en driftsomkostning.

Særlige regler for julegaver

Der er særlige regler for firmajulegaver. Det er dog den eneste højtid, hvor der er særlige regler for gaver til medarbejderne. Derfor er der eksempelvis ikke nogen særlige regler for påskegaver.

Hvis en julegave har en værdi på højst 800 kr., og medarbejderen modtager andre gaver til en værdi á 500 kr. i løbet af året, så skal der kun svares skat af de 500 kr. Hvis det samlede beløb overstiger 1.200 kr., så skal der svares skat, men den føromtalte julegave med værdi på 800 kr. kan holdes ude af regnestykket.

Hvis julegaven derimod har en værdi, der overskrider 800 kr., så kan de ikke holdes uden for regnestykket. Derfor er der pligt til at svare skat af det fulde beløb, hvis værdien af julegave lyder på f.eks. 801 kr., men dog kun hvis det samlede beløb for modtagne gaver overskrider 1.200 kr. i 2019.

Hvor kan jeg købe gode firmagaver henne?

Hvis du skal købe firmagaver til dine ansatte, så er det en god idé at vælge en aktør, der har styr for de regler, der er omkring beskatning. I langt de fleste tilfælde har de nemlig fokus på at finde gode gaver, der passer godt til 800 kroners-reglen herover. Hvis du vil se et stort udvalg af firmagaver, så klik her.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *