RKI: Værd at vide om landets største skyldnerregister

Det kan være, at du allerede på nuværende tidspunkt har hørt om det såkaldte skyldnerregister, der også går under navnet RKI. Hvis du stadig har til gode at lære mere om dette skyldnerregister, herunder om mulige konsekvenser det kan medføre at være registreret i et sådant register, så kan vi hjælpe dig. Her på siden finder du nemlig alt, hvad der er værd at vide om RKI, inkl. hvilken betydning det har for dig som låntager. Er du tilmed interesseret i at vide, hvordan man optager lån trods rki, så er du havnet det helt rigtige sted.

Hvad betyder RKI?

RKI er en forkortelse for Ribers Kredit Information. RKI er dermed et register, der indeholder information om de personer, der ikke har evnet at betale deres lån tilbage i tide. Det vil altså sige, at hvis man har sit navn stående i RKI, så bliver man automatisk set som værende en dårlig betaler. Dette kan medføre, at du ikke bliver godkendt til at optage flere lån på nettet, inden du får betalt din nuværende gæld af. Når du har betalt din gæld, bliver du automatisk slettet fra registret.

Står man registreret i RKI eller Debitor Registret, har man som regel ikke mulighed for at låne flere penge på nettet. Mange online lånevirksomheder har nemlig en streng politik, der ikke godkender kunder, der betegnes som værende dårlige betalere. Det er i bund og grund ikke helt urimeligt.

Kan jeg låne penge på nettet på trods af RKI?

Som vi nævnte ovenfor, så er det svært at få lov at låne flere penge, hvis man allerede er registreret i RKI eller Debitor Registret. Låneudbyderne er naturligvis seriøse omkring deres forretning, og de forventer selvfølgelig, at kunderne har samme indstilling til et lån på nettet. Det kan dog i nogle tilfælde godt lade sig gøre at optage et lån, selvom man er registreret i RKI.

I de tilfælde, hvor det er muligt at låne penge, selvom man er registreret som dårlig betaler, er det nødvendigt, at man underskriver sin låneaftale med en såkaldt kautionist. En kautionist er lånevirksomhedens garanti for, at lånet bliver tilbagebetalt uanset hvad. Skulle det uheldigvis ende med, at du ikke er i stand til at betale af på dit lån, så vil din kautionist stå til rådighed og tilbagebetale dit lån. En kautionist er typisk en god ven eller et familiemedlem, der kan stå inde for, at du er seriøs omkring dit lån og dine økonomiske forpligtelser.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *