Reglerne for returnering af brugte varer

Ønsker du at returnere en brugt vare til en forhandler, er der nogle helt specielle regler, som gælder. Først og fremmest er det vigtigt at understrege, at lovgivningen skelner mellem, om du har købt en brugt vare af en privatperson eller en virksomhed.

  • Ved køb af en privatperson: Du har, medmindre andet er aftalt, som udgangspunkt 2 års reklamationsret. Der er dog ikke nogen lovbestemt fortrydelsesret, når en handel er foregået mellem 2 privatpersoner. Der er intet til hinder for, at du forsøger at lave en aftale med sælger efterfølgende, men du har ikke krav på, at sælger tager den brugte vare retur.
  • Ved køb af en virksomhed: Her er du altid dækket af din 2 års reklamationsret. Er den brugte vare endvidere købt online, kan du inden for de første 14 dage efter modtagelse gøre brug af fortrydelsesretten.

Brugte varer kan både købes af privatpersoner og virksomheder, og der er fordele og ulemper ved begge sælgertyper. Ønsker du dog den sikreste løsning, anbefaler vi, at du holder dig til køb fra virksomheder – vær dog opmærksom på, at er varen brugt yderligere end ved modtagelsen, så kan virksomheden vælge kun at give dig en procentdel af købsprisen retur.

Vær opmærksom på sælgeren af de brugte varer

Køber du ofte varer brugt, bør du være opmærksom på, hvem du handler med. Er det udelukkende en privatperson, kan du få svært ved at få pengene retur, hvis der viser sig, at der har været en fejl/mangel ved produktet. Dette er nemmere ved virksomheder, da disse må antages at være interesseret i at opretholde sit ry, og de derudover er underlagt endnu flere love og regler.

Kilder:

https://www.forbrug.dk/raad-og-rettigheder/forbrugerleksikon/brugte-varer/

http://nyheder.tv2.dk/2016-12-27-butikker-faar-brugte-varer-retur-og-det-maa-kunderne-gerne

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *