Overvejer du at købe en pakkerejse i år?

Der findes flere muligheder, hvis du leder efter en pakkerejse denne sommer. Du kan selvfølgelig tage hen til dit fysiske rejsebureau og tage en snak med en kyndig medarbejder, eller du kan søge efter et moderne rejsebureau via nettet. Hvis du måske er på udkig efter en afbudsrejse til Grækenland, så vil en hurtig Google søgning på f.eks. afbudsrejse Grækenland uden tvivl give dig mange gode valgmuligheder. En pakkerejse er en god måde at finde en billig rejse på, men man skal altid huske at læse det med småt.

Hvad er mine rettigheder ved pakkerejser?

Pakkerejser er uhyre populære, og det med god grund. Som navnet antyder, er der tale om en rejseform, der kombinerer flere rejseelementer i én samlet pakke. Som udgangspunkt vil en pakkerejse inkludere rejsen til feriestedet tur/retur, samt typisk et hotelophold eller ferielejlighed. Visse rejsebureauer stiller desuden også et køretøj til rådighed. Dette lyder alt sammen tillokkende, men før du underskriver en rejseaftale, skal du have styr på dine rettigheder – og ikke mindst rejsebureauets forpligtelser.

Tjek at du har modtaget alle rejseoplysninger

Når du først har booket din pakkerejse, er det af afgørende betydning, at rejsebureauet giver dig grundige oplysninger om din kommende rejse (dette sker oftest via e-mail). Dette er selvfølgelig vigtigt, fordi man således kan dobbelttjekke, at alt er som det skal være. Du skal som udgangspunkt have oplyst:

  • Dit rejsebureau skal først og fremmest oplyse dig om din rejsedestination, og hvordan du kommer til at rejse (rutetidsplan, antal stop osv.).
  • Rejsens pris i en opdelt oversigt. Eventuelle ekstra gebyrer og hotelopgraderinger skal ligeledes nævnes.
  • Dit rejsebureau skal informere dig om, hvor du skal overnatte, samt hvilken type overnatning der er tale om (hotel eller lejlighed).
  • Dit rejsebureau skal også informere dig om, hvorvidt din rejse sker som gruppe eller alene.
  • Dit rejsebureau skal oplyse dig om dine forsikringsmuligheder bl.a. i forbindelse med aflysninger og afbestillinger.
  • Dit rejsebureau skal også oplyse dig om dine muligheder for at indgive en klage, og inden for hvilket tidsrum.
  • Du skal informeres af dit rejsebureau om mulige ændringer, inden rejsen købes, og at din rejseaftale er bindende.

Konkurser

Der findes til tider en løsning, hvis dit rejsebureau skulle gå konkurs. Hvis dette skulle ske, kan du søge om erstatning fra rejsegarantifonden. Det kræver blot, at du har købt en pakkerejse, der er forsikret imod konkurs.

Alt dette taget i betragtning; husk endelig at gøre dit fodarbejde, inden du skriver under på en rejseaftale.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *