Overvej dette ved køb af en dampgenerator

En dampgenerator kan bruges til rigtig mange forskellige industrielle og kommercielle brugsformål – og vil for mange virksomheder være helt uundværlig.

Er du også på udkig efter en dampgenerator på vegne af din arbejdsplads, så er du kommet til den rigtige side. Vi ved, at valget kan være svært, og derfor præsenterer vi dig for, hvilke faktorer du skal lægge vægt på. Vi håber, at vi med denne guide kan gøre valget bare lidt lettere for dig.

Dampens kvalitet

En af de første – og vigtigste – faktorer omhandler dampens kvalitet. En dampgenerator bør være i stand til at sikre damp af høj kvalitet, men det er en kendsgerning, at nogle generatorer performer bedre end andre. Forvent derfor, at kvaliteten varierer markant fra generator til generator. Du kan f.eks. få en Clayton generator, der sikrer 99,5 % ren tør damp. Det er mildest talt ret godt.

Reaktionstid

En anden – og næsten lige så vigtig – faktor er reaktionstiden. Skal man have maksimal glæde af en dampgenerator, så vil det være en markant fordel, hvis den byder på en lav reaktionstid. Sørg derfor for at undersøge dette, inden du takker ja til et tilbud fra en leverandør af dampgeneratorer. Det er ikke en faktor, man bør gå på kompromis med.

Vedligeholdelse

Alt udstyr kræver en eller anden form for vedligeholdelse, og dampgeneratorer er desværre ingen undtagelse. Det er dog en kendsgerning, at nogle dampgeneratorer er mindre (tids)krævende at vedligeholde end andre. En dampgenerator, der kræver minimal vedligeholdelse, kan være en rigtig god investering, da man slipper for at bruge en masse ressourcer på at holde generatoren kørende.

Opstart

Dernæst kommer vi selvfølgelig ikke udenom at fokusere på opstarten – eller mere specifikt; opstartstiden. Som du måske har regnet ud, så forholder det sig sådan, at jo lavere opstartstiden er, desto bedre er det. Det er især værdifuldt at kende til, hvor lang tid der går, fra man har startet generatoren, til at den kører på fuldt tryk. Optimalt set skal der ikke gå mere end 5-10 minutter, men ved mange generatorer går der markant længere tid.

Effektivitet

Sidst, men bestemt ikke mindst skal du have øje for dampgeneratorens effektivitet. Det er endnu en af de faktorer, man bare ikke må gå på kompromis med. Hvis du kan opnå en højere effektivitet ved at vælge en anden dampgenerator end oprindeligt tænkt, så bør du gøre det. Købet vil nemlig kunne tjene sig selv hjem mange gange, hvis der opnås en højere effektivitet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *