Lovgivning og etik omkring hundenes komfort

Der er ikke en decideret lovgivning omkring at sørge for et blødt leje til hunden, men spørgsmålet er, om det er etisk korrekt. Der er ikke så mange af de, der har store hunde, der bruger hundesenge, hvis man sammenligner med de, der har små hunde. Måske det er fordi, man er bange for, at en stor hundeseng vil fylde meget og måske virke klodset. Dette er dog ikke altid tilfældet. I gamle dage brugte alle den velkendte fletkurv. Dette optog naturligvis en del plads. Dels var den ikke særlig fleksibel, men den runde form medførte også, at den simpelthen fyldte mere.

Stort udvalg af hundesenge

I dag er udvalget af hundesenge meget større, og det gælder bestemt også, hvis man er på udkig efter en stor hundeseng. I dag kan man få nogle meget komfortable store hundesenge, som er mere praktisk designet. Det er blandt andet meget populært med firkantede senge. De passer rigtig godt ind over alt, uden de kommer til at se klodset ud.

Noget helt andet er, at de er meget nemme at rengøre. Flere modeller ligesom denne store hundeseng, kan rent faktisk vasket i vaskemaskinen på 30 grader. Alle hundesenge vil blive beskidte med tiden, så dette er en fantastisk opgradering, så man slipper for at stå og gnubbe og håndvaske det hele. Med et betræk af mikrofiber og et fyld af polyester, så giver man hunden de mest optimale forudsætninger for god komfort.

Polyester er rigtig godt som fyld, da det ikke virker lige så isolerende og varmende som andre materialer, men samtidig har det fylde og er blødt at ligge på. Og hunde har som oftest ikke brug for ekstra varme. Mikrofiber er et godt materiale i forhold til styrke og så det faktum, at det ikke suger hår til sig, som andre, pelsede udgaver af hundesenge.

Gå efter en stor hundeseng med skridsikkert underlag

Det er også en god idé at gå efter en stor hundeseng med skridsikkert underlag. Hunde er ikke det mest forsigtige og elegante dyr, når de lægger sig og rejser sig, så hundesengen vil nemt komme på tur i hele stuen, hvis ikke man vælger en med skridsikkert underlag. Dette har de fleste, men man bør lige tjekke det for en sikkerheds skyld.

Her er de optimale mål på en stor hundeseng

Har man en hund i samme størrelsesorden som schæfer, golden retriever og lignende, så er det en XL hundeseng, man er på udkig efter. Den skal gerne have et mål i nærheden af 120 cm i længden og 80 cm i bredden. Derved har hunden god plads til at lægge sig godt til rette. En stor hundeseng med disse mål kan man sagtens få til omkring 1000 kroner på nettet, så det behøver ikke at være dyrt at investere i en god nattesøvn for sin bedste ven.

Udgivet i Dyr

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *