Lovgivning inden for kviklån

De fleste er af den opfattelse, at branchen for kviklån er ureguleret. Det er dog ikke tilfældet. Derfor kan låneselskaberne heller ikke opføre sig, som de vil. Det er dog ikke mere end et par år siden, at der var færre love inden for lånebranchen. Sidenhen er reglerne på området blevet skærpet, og det er naturligvis til låntagernes fordel.

Ikke desto mindre, så er det en god idé at se nærmere på Kreditaftaleloven, inden du låner penge på nettet. Ved at gøre dette kan du skabe dig et overblik over dine rettigheder som låntager. Eksempelvis er det kun ganske få, der ved, at du som låntager iht. Kreditaftaleloven har krav på 14 dages fuld fortrydelsesret, når det kommer til kreditaftaler.

Kreditaftaleloven

Kreditaftaleloven består af hele 14 kapitler. Det er ikke værd at præsentere dig for alle sammen, eftersom de ikke alle har relevans. Det mest essentielle er, at du er klar over, hvilke love der er indført for at beskytte dig som låntager. Herunder beskrives de aspekter af Kreditaftaleloven, der er vigtige for dig som forbruger:

  • Kreditgiver skal tydeligt skilte med al relevant information, der omhandler lånet. Det er bl.a. noget, der dækker over aftalens løbetid, ÅOP, debitorrente samt størrelsen på lånet og antal tilbagebetalinger. Det er også et krav, at ÅOP skiltes tydeligt på både hjemmesiden og i låneaftalen. Dét gælder for alle kreditaftaler.
  • En forbruger har til enhver tid 14 dage til at fortryde en kreditaftale. Denne frist starter ikke fra afsendt låneansøgning, men derimod fra den dag hvor kreditaftalen indgås, eller forbrugeren modtager de endelige vilkår og betingelser.
  • I januar 2017 er der blevet indført en obligatorisk tænkepause på 48 timer ved optagelse af kviklån. Det er ensbetydende med, at du som låntager er forpligtet til at vente 48 timer, inden dit kviklån kan udbetales. Dette er gjort med henblik på at sikre forbrugerne mod forhastede beslutninger.

Erhvervsministeren vil stramme reglerne for kviklån

Tilbage i juli 2018 udtalte erhvervsminister Rasmus Jarlov, at han ønskede at stramme reglerne for kviklån. Han anser dette som værende nødvendigt for at kunne opretholde reguleringen og kontrollen over kviklånsmarkedet. Derfor er Danmark ikke det værste land at optage lån i. Det er dog ikke ensbetydende med, at du blot skal låne penge i vilden sky.

Tværtimod, så skal det ske med stor omtanke. Der findes nemlig op til flere lån, der ikke er værd at røre ved. Du skal ikke være i tvivl om, at du kan finde et godt lån på nettet, men det er ikke helt nemt. Det er derfor, at det er vigtigt, at du gør brug af en god kviklån oversigt, så du er garanteret, at du optager et fornuftigt lån til en god pris.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *