Hvad siger lovgivningen om skovbegravelser?

Det kan være meget svært og grænseoverskridende at skulle snakke om døden og den dertilhørende begravelse. Det er ikke desto mindre noget, man bør gøre sig nogle overvejelser om, så man kan være godt forberedt. Dermed ikke sagt, at man ikke skal huske at nyde livet. Står du og skal planlægge en begravelse, så bør du undersøge, hvilke forskellige begravelsesformer der findes. Mange tror, at man kun kan blive begravet på én måde, men det er ikke helt rigtigt. Der findes f.eks. skovbegravelser, som bestemt deler vandene, men om ikke andet bliver et mere og mere populært valg. Elsker du også skov og natur, så bliv begravet i skoven, når tiden kommer.

I denne artikel skal det egentlig ikke handle så meget om, hvilke fordele der kan være ved at vælge en skovbegravelse. Vi vil meget hellere kigge på det lovgivningsmæssige aspekt. Det er nemlig vigtigt, at man kender lovgivningen, så man ikke træder ved siden af og kommer på kant med loven.

Man må ikke grave kister ned i skove

Første vigtige note er som følger; kister kan i henhold til gældende lovgivning ikke begraves i danske skove. Der er derfor ingen grund til at lede efter den helt rigtige kiste, hvis man har lagt sig fast på, at ens afdøde pårørende skal have en skovbegravelse. Ved denne type begravelse vil en urne blive nedsat i jorden ved et træ. Du skal derfor på udkig efter en passende urne.

Der er plads til alle – uanset religion

En anden særlig ting ved skovbegravelser er, at der er plads til alle. Med andre ord har det ikke nogen betydning, om du er troende, og hvad du i givet fald tror på. Der er dog mulighed for at blive begravet med en præst til stede, hvis man har et ønske herom.

Det er muligt at blive begravet anonymt

Det er selvfølgelig muligt at blive begravet 100 % anonymt, hvis man ønsker det. Det kan f.eks. foregå ved, at man undlader at notere navnet på mindestenen eller helt undlader at dekorere gravstedet med en mindesten. Som pårørende kan du altid få at vide, hvor din afføde ven eller familiemedlem ligger, hvis du skulle være i tvivl.

Hunde er velkomne på skovbegravelsespladser

Ønsker du at besøge en skovbegravelsesplads for at mindes en af dine kære, og ønsker du at have din hund med dig, så kan du uden problemer gøre det. Som udgangspunkt er hunde nemlig velkomne, så længe de er i snor. Foruden krav om at have hunden i snor skal man selvfølgelig tage hensyn til andre besøgende på pladsen.

Du kan via https://skovbegravelse.nu/ indhente meget mere viden, hvis du skulle være i tvivl om noget.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *