Hvad siger den danske lovgivning om online bingo?

Mange danskere kender til et klassisk spil bingo eller banko, som det også kan kaldes. Dette spil er meget populært spil blandt danskerne, og det spilles ofte i bankocentre, til forsamlinger og online. Netop det at spille bingo online er blevet mere populært end tidligere, og det er nemt at registrere sig hos en spiludbyder. Dog kan der kommet et par spørgsmål i forbindelse med online bingo, for hvordan fungerer det egentligt, og hvad siger den danske lovgivning om online bingo? Netop dette vil der blive beskrevet i denne artikel. Så læs med her, og bliv klogere på den danske lovgivning om online bingo.

Det siger den danske lovgivning om online bingo

Måske har du hørt omkring Danske Spils monopol på online bingo markedet i Danmark, da det ofte har været diskuteret. Netop dette monopol har gjort, at personer der vil spille online bingo, har været nødsaget til at benytte Danske Spil som udbyder. Dermed har de ikke haft muligheden for at benytte den samme side til online bingo, som de måske også har benyttet i forbindelse med andre online spil. Dette blev dog ændret i 2018, hvor Danske Spils monopol på online bingo blev ændret. Fra 2018 er online bingo markedet nemlig blevet liberaliseret, hvilket vil sige, at andre udbydere nu kan ansøge om tilladelse til at udbyde online bingo.

Før år 2012 har Danske Spil haft monopol på diverse spil i Danmark. Dog har den stigende digitalisering af spil været medvirkende til, at udenlandske selskaber pludseligt dukkede op med online spil. Heriblandt online bingo. Danskerne begyndte nu pludseligt at søge på “hvordan spiller man bingo online”, og her blev de ofte lokket på udenlandske bingosider. Disse sider var ofte oversat til dansk, og dermed begyndte danskerne at spille bingo der.

Disse firmaer havde dog oftest hovedsæde i et lande med en lav skattesats. Dermed ville danskernes tabte penge ende i andre lande, fremfor den danske statskasse. Dette gjaldt dog ikke kun for Danmark, men spændte sig bredt i Europa. På baggrund af den nye situation, så blev de udenlandske spilleselskaber pludseligt tvunget til af få en spillelicens i Danmark for at udbyde spil. Dermed ville danskernes tabte penge igen ende i statskassen. Dette gjaldt dog i 2012 ikke for online bingo, men først i 2018 blev online bingo markedet også liberaliseret, og dermed kan du nu spille online bingo hos andre udbydere end Danske Spil på lovlig vis. Det kræver blot, at den pågældende spiludbyder har licens til at udbyde online bingo.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *