Har du brug for en skilsmisseadvokat?

Står du og skal skilles, vil der typisk melde sig en lang række spørgsmål såsom Hvad er forskellen på skilsmisse og separation egentlig?, hvilke vilkår har I hver især?, hvordan fungerer det med bodelingen? og hvad med børnene?

Det er, heldigvis, de færreste, der oplever at skulle igennem mere end én skilsmisse, og derfor er vi sjældent eksperter på ovenstående spørgsmål. Derfor kan det være en rigtig stor hjælp at have en skilsmisseadvokat

til at rådgive og bistå dig/jer med at få styr på det hele, så alting ordnes i fred og fordragelighed.

3 hovedområder, der skal styr på

Ved en skilsmisse er der tre hovedområder, I skal have styr på, og som en skilsmisseadvokat kan give vigtig rådgivning omkring, nemlig:

  • Separation og/eller skilsmisse og forskellen mellem disse
  • Bodelingen
  • Børnene – herunder samvær, bopæl, børnebidrag og forældremyndighed

Herunder beskrives disse tre hovedområder i kort form. Det er muligt at læse mere på Ret & Råd Århus’ hjemmeside. Ret & Råd er en familieadvokat og skilsmisseadvokat i Århus med mange års erfaring.

Forskellen mellem skilsmisse og separation

Helt kort beskrevet er separationen en suspension af ægteskabet, mens skilsmissen er et ophør af det. Såfremt du kun er separeret fra din tidligere ægtefælle, er ægteskabet ikke afsluttet, hvorfor du fx ikke kan indgå nyt ægteskab.

Bodeling

Hvis I står over for at skulle foretage en bodeling i forbindelse med skilsmissen/separationen, skal I opgøre, hvad I hver især ejer – dvs. I skal opgøre jeres såkaldte bodel. Reglen, som en familieadvokat yderligere vil kunne forklare, er, at hvis en bodel er positiv, deles den ligeligt mellem jer, mens den der ingen deling foretages, hvis bodelen er er positiv.

Eksempel på deling af positiv bodel:

X og Y skal separeres. X ejer netto værdier til 1 mio. kr. Y ejer netto værdier til 2 mio. kr. Hver part får 1,5 mio. kr.

Eksempel på deling ved negativ og positiv bodel:

X og Y skal separeres. X har en negativ formue med 1 mio. kr. Y har en positiv formue på 2 mio. kr. X beholder sin negative formue. Y’s positive formue lige deles. X ender således samlet ud med 0 kr. Y med 1 mio. kr.

Børnene

Uagtet at I som forældre har besluttet ikke at bo sammen med hinanden, er det vigtigt at vide, at jeres barn/børn har ret til at være sammen med jer begge. Formålet vil altid være at sikre barnets tilknytning til begge forældre.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *