Gnask de grønne grøntsager i dig og fyld dine vitamindepoter op

Det er vigtigt at spise varieret og sundt. Men, mad er også dyrt, og det kan indimellem være svært at blive ved at finde på nye og spændende, men også sunde retter. Især, hvis de retter gang på gang, skal bestå af et hav af grøntsager. Et godt tip er derfor at begynde at implementere især grønne grøntsager i sin kost. De indeholder nemlig et væld af de vigtige vitaminer, som a, c og k vitamin og jern.

En nem måde at sørge for sine vitaminer

Hvis du nu ved, at især de grønne grøntsager bidrager med en håndfuld gode vitaminer, helt naturligt, så er det også nemmere at smide en håndfuld grønne bønner eller lidt spinat ned i gryden, næste gang du kokkerer. Er det alligevel svært at holde det varieret, kan du også supplere din kost med vitaminpiller. Du kan f.eks. få k vitamin til dig og sørge for, at dine depoter er godt fyldte. Det er vigtigt at huske sine vitaminer, om de kommer naturligt i maden eller også som et supplement gennem vitaminpiller.

Idéer til grønne måltider

At spise sundt behøves ikke at være kedeligt eller smagløst. Og det er nemt at handle efter farverne og lave et væld af lækre retter. Smid derfor nogle grønne grøntsager på panden og skru op for dit indtag af bl.a. a, c og k vitamin og jern. En lækker omelet med spinat og bønner, eller en klassisk lasagne tilsat spinat eller kål er både lækkert og mætter. Agurk, grøn peber, kål – i mange afskygninger – bønner og avokado. Listen er lang, og du kan egentlig supplere de fleste måltider, eksotiske som klassiske, med en håndfuld grønt oveni og mætte dig i c, a og k vitamin.

DISCLAIMER: Kosttilskuddet må ikke stå alene eller erstatte en varieret kost. Kosttilskuddet er udelukkende et supplement til kosten.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *