Fortrydelse af lån

Det er ikke alle, der er klar over det, men du har faktisk fortrydelsesret på et lån. Du har intet mindre end 14 dage til at fortryde dit lån. Det samme gør sig gældende for andre kreditaftaler. Det ændrer ikke på, at det er vigtigt at tænke sig godt om, inden man optager et lån. Omvendt er det også godt at kende sine rettigheder i forhold til fortrydelse.

Sådan ser din fortrydelsesret for lån ud

I henhold til Kreditaftalelovens §19 har du som forbruger ret til at fortryde en kreditaftale, såfremt det bliver gjort inden for en tidsfrist på 14 dage. Dette gør sig gældende i forhold til samtlige kreditaftaler, herunder bl.a. kassekredit, kviklån, forbrugslån, billån osv.

Hvornår gælder tidsfristen fra?

Som udgangspunkt er fortrydelsesrettens startdato også den dag, hvor kreditaftalen indgås. Det kan dog alternativt også være den dag, du modtager alle påkrævede vilkår, betingelser og oplysninger om lånet, hvis det mod forventning skulle ske, at denne dag forekommer senere end den dag, kreditaftalen oprindeligt er indgået mellem de to parter.

Hvordan fortryder jeg?

Hvis du ønsker at fortryde et lån, kan du frit vælge mellem at gøre det skriftligt eller mundligt. Det anbefales dog at gøre det skriftligt. Det giver dig nemlig et skriftligt bevis for, at opsigelsen er fremsendt, hvis kreditudbyder forsøger at modsætte sig. Du bør derfor sende en e-mail til det respektive selskab, hvis du ønsker at fortryde lånet.

Ved at sende en e-mail har du ikke blot et bevis på, at opsigelsen er fremsendt, men også et bevis på, hvornår du har fortrudt lånet. I henhold til dansk lovgivning har det ingen relevans, hvorvidt långiver har set din e-mail eller ej. Du skal blot bevise, at din fortrydelse er fremsendt rettidigt – det vil sige inden for de 14 dage, din fortrydelsesret gælder.

Hvor hurtigt skal jeg betale pengene tilbage?

Ifølge §19, stk. 4 skal du ikke blot betale det lånte beløb tilbage, men også de renter, der er faldet fra det tidspunkt du valgte at optage lånet til det tidspunkt, du betaler lånet tilbage. Det skal ske inden for max. 30 dage efter det tidspunkt, du har fortrudt dit lån. Du bør derfor ikke tro, at du kan få et gratis lån på denne måde. Det kan nemlig ikke lade sig gøre.

Hvis du gerne vil låne penge gratis, så tag et kig på de gode små lån på laan247.dk. I deres store oversigt finder du flere lån, der er både rente- og gebyrfri.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *