Find rundt i skattereglerne omkring oddsgevinster

Når du kaster dig ud i at spille på sport, skal det være for sjov. For at få noget underholdning, og noget spænding på en kedelig tirsdag, eller bare for lige at pifte en fodboldkamp op. Du skal aldrig spille for mere end du har råd til og så kan det jo ske, at du går hen og vinder en gevinst på dit spil. Så over tid vil du nok gerne have en udbetaling af din gevinst. Men hvad gør man så med skat? Har du fuld trækprocent på hver en øre, eller er det hele skattefrit?

Svaret er: Skattefrit, med modifikationer. Hvis en bookmaker eller spilleside har licens til at være på spillemarkedet i Danmark, så betaler du kun skat af gevinsten. Men det skal ses over noget tid. Hvis du for eksempel taber 7.000 kroner på oddset i løbet af et halvt år, men du vinder 5.000 kroner i det næste halvår, så kan du godt hive de 5.000 kroner ud skattefrit. Dette skyldes, at du egentlig har et nettounderskud på 2.000 kroner, da du har indbetalt mere end du fik udbetalt. Hvis du står i den omvendte situation, og har tabt 7.000 i en periode, men så har fået vendt det, og vinder 10.000 kroner i den næste periode, jamen så har du et nettooverskud på 3.000 kroner. Hvis du så tager hele gevinsten ud, så er de 3.000 kroner en skattepligtig indkomst.

Hvis du satser pengene hos en virksomhed, der ikke har licens til det danske spillemarked, så er alt hvad du trækker ud beskattet. Så følger vi ovenstående eksempel kan det siges således: Hvis du spiller for 4.000 kroner, og du ender med at tabe 1.000, så kan du hive de sidste 3.000 ud af din spillekonto, men du skal betale skat af hele beløbet. Dette gælder uanset om du kaster dig ud i spil på håndbold, liveodds på fodbold eller en tredje sportsgren.

Mænd ser sportAlt dette kan du finde mere om på spillemyndighedens hjemmeside, hvor du kan finde info og statistikker. Men vigtigst af alt, kan du finde ud af hvilke bookmakere der er påvirket hvordan, når det kommer til at trække din gevinst ud. Så hvis du falder over et tilbud til at joine en bookmaker, så kan du lige dobbelttjekke om de nu har licens eller ej, da det kan have ret stor effekt på, hvor meget du egentlig kan vinde.

Liberaliseringen af det danske spillemarked har helt klart gjort en forskel. Engang var der kun én spiller på markedet, men efter loven blev ændret, er markedet blomstret med flere og flere udbud. Men dette skaber også udfordringer, da det kan blive sværere at finde rundt i, præcis hvordan reglerne er det for et hele. Men hvis man lige bruger lidt tid på en smule research, før man skriver sig op, så kan man altså spare sig selv for noget besvær senere hen i forløbet. Men generelt har det klart været en fordel, med liberalisereingen af spillemarkedet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *