Dine vigtigste rettigheder ved flyrejser

Skal sommerferien tilbringes i udlandet, og skal destinationen besøges via en flyrejse, så kan det være en rigtig god idé at orientere sig om, hvilke rettigheder der er de vigtigste, når man har med flyrejser at gøre. Der kan nemlig være mange penge at spare (og sågar tjene) ved at kende sine rettigheder ved eksempelvis flyforsinkelser eller flyaflysninger.

I denne artikel har vi valgt at fokusere på de vigtigste rettigheder ved flyrejser, for at give dig det hurtigste og bedste overblik, så du er klar til din næste rejse.

Disse rettigheder bør du have in mente

  • Du har ret til erstatning, hvis forsinkelsen/aflysningen ikke kan vurderes at være grundet usædvanlige omstændigheder. Kompensation kan du dog få ret til, hvis nogle helt bestemte betingelser er opfyldt.
  • Ved aflysning har du blandt andet krav til refusion af hele billetprisen, hvis det er ønsket Et fly anses som værende aflyst, hvis det landet ved destinationen 3 timer senere end planlagt eller er forsinket i minimum 5 timer i forhold til afrejse.
  • Ved aflysning & forsinkelser har du ret til mad, forplejning og indkvartering – i hvilken grad afhænger af, hvor lang tid flyet er forsinket.
  • Kompensationen ved aflysning afhænger af, hvor lang din flyvning er. Du har mulighed for at få fra 250 EUR til 600 EUR i kompensation.

Det er ikke altid lige nemt at holde tungen lige i munden, når man selv undersøger sine rettigheder ved flyrejser. Heldigvis er der hjælp at hente, for flere danske virksomheder har sat sig for at hjælpe dig som forbruger ved at håndtere sagerne mod et gebyr, hvis din sag udløser kompensation og/eller erstatning. Det er derfor win-win for dig som forbruger.

Kilder:

https://taenk.dk/raadgivning-og-rettigheder/rettigheder-ved-flyrejser/hvis-flyet-er-aflyst-eller-forsinket

https://www.forbrugereuropa.dk/koeb-og-rettigheder/rejser-og-ferier/flyrejser/

http://anyman.dk/forsinket-fly-du-kan-nemt-hente-erstatning/

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *