Derfor skal du huske dit blå sygesikringskort på ferien

Vi danskere rejser ud i verden som aldrig før. Når vi rejser inden for EU, er det enormt vigtigt, for vores sikkerheds og sundheds skyld, at vi husker vores blå sygesikringskort, men hvad er det nu lige det er?

Det blå sygesikringskort gælder i hele EU samt Norge, Island, Liechtenstein og Schweiz. Kortet er dit bevis for, at du har ret til behandling på samme vilkår som landets egne borgere. Med andre ord, så er det din garanti for, at der bliver værnet om din sundhed, når du rejser ud. Kortet er gratis og gælder i fem år. Sørg derfor for at det er gældende i hele din rejseperiode. Hvis du rejser uden for EU, så anbefales det, at du tegner en personlig rejseforsikring, der tager hånd om din sundhed.

Læs endnu mere om det blå sygesikringskort og din generelle sundhed hos det online sundhedsmagasin dcaa.

Sådan bestiller du det blå sygesikringskort

Alle danskere er i besiddelse af det gule sygesikringskort. Det sker automatisk, når vi bliver født.

Det blå sygesikringskort skal derimod bestilles. Det gør man nemt på borger.dk ved hjælp af sit NemID. Her kan man også bestille til sine mindreårige børn. Er man ikke it-kyndig, kan man henvende sig på kommunekontoret og få hjælp. Det er vigtigt for din sundhed, at du ikke rejser ud af landet uden at medbringe dit blå sygesikringskort.

Hvad dækker det blå sygesikringskort?

Kortet er vitalt for din sundhed i udlandet. Det dækker nemlig både akut lægebehov, tandlæge, sygehus og længere indlæggelse. Dog skal alle nævnte være tilknyttet den offentlige sygesikring i landet.

Det blå sygesikringskort dækker derimod ikke hjemtransport eller planlagte behandlinger.

Man kan risikere, at man selv skal lægge ud for behandlingen – modsat af hvad vi er vant til. Det er derfor ofte en god idé at benytte sig af et kreditkort, når man rejser. Her bliver betalingen nemlig som oftest først trukket 30 dage senere. Det er en kæmpe fordel, hvis man pludselig skal lægge ud for et længere hospitalsophold – noget der hurtigt kan blive en rigtig dyr affære.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *