De gældende regler for hegn og hæk

Selvom du langt hen ad vejen kan gøre, hvad du vil på din grund, så er der nogle regler, du skal forholde dig til. I dag skal vi kigge nærmere på bekendtgørelsen af lov om hegn, som vil være interessant for dig, som planlægger at opføre et hegn eller en hæk. Skal du undgå at blive uvenner med naboen og / eller kommunen, bør du følge reglerne til punkt og prikke. Vi præsenterer dig for de gældende regler, så du kan få stillet din eventuelle tvivl. Hegnsloven er i højsædet her.

Så højt må hegnet være

I henhold til gældende lovgivning må hegnet have en højde på 1,8 meter + afstanden til skellet. For eksempel må et hegn, som står 0,2 meter fra skellet være op til 2 meter højt. Såfremt der er tale om et fælleshegn, må det gerne være højere, såfremt begge parter kan blive enige. Er der ikke enighed om, hvor højt hegnet skal være, så er man nødt til at sætte sig ind i lovgivningen på området. Hegnet må aldrig overstige 2 meter uden naboens samtykke.

Hegnet må ikke være til gene for naboen

Endvidere siger loven, at hegnet ikke må være til gene for naboen. Med andre ord må det påtænkte hegn hverken have en negativ indvirkning på udsigten, lyset eller luften. Såfremt hegnet er til gene for naboen, kan det forlanges fjernet eller klippet ned, alt efter hvilket hegn der er tale om. Overvejer du at købe et hegn til haven, bør du derfor tage en snak med din nabo, så der ikke opstår gnidninger. Havehegn findes i mange størrelser og materialer, så dig og din nabo kan helt sikkert også finde et passende hegn.

Du skal varsle ændringer

Planlægger du at fjerne, ændre eller opsætte eget hegn, skal du huske at give din nabo besked herom. Din nabo har ret til at blive varslet mindst én måned i forvejen. Derfor vil det endnu en gang være en fordel, hvis du har et godt bånd til din nabo. Det er under alle omstændigheder vigtigt, at man informerer om ændringer i tide.

Pligt til at vedligeholde hegnet

Som boligejer forpligter du dig til at passe og pleje dit hegn, så det ikke generer hverken naboerne eller forbipasserende. Hvor meget vedligeholdelse et hegn reelt kræver afhænger af, hvilket hegn du har valgt at købe. Der er for eksempel meget vedligeholdelse forbundet med et levende hegn. Genovervej derfor om et sådant hegn er noget for dig.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *