ÅOP på mindre lån er faldende

Nye regler, der snart træder i kraft, sikrer lavere ÅOP på mindre lån. Det betyder, at det vil være billigere at låne penge over nettet i fremtiden. Læs mere om det her.

Flere danskere låner penge på nettet, og det skyldes generelt, at der er mange udbydere på markedet. Indtil nu har der været tårnhøje renter forbundet med at optage et kviklån, men en ny lov, der snart træder i kraft, forbyder kviklån med en ÅOP på mere end 35 %. Det betyder, at det vil være langt billigere at tage et kviklån fremover.

Sådan er de nye regler

De nye regler, der for nyligt er blevet vedtaget med et flertal i Folketinget, er positive for dig som forbruger. Generelt er de blevet udarbejdet med henblik på at sikre, at færre ender i dyb gæld, som de ikke kan komme ud af, fordi de har taget dyre kviklån med en høj rente.

Mange steder kan du lån 3000 kroner eller flere, men indtil nu har det typisk været forbundet med en høj rente – også selvom dit lån ikke er på mere end 3.000 kroner. Det skyldes, at der ikke har været et loft for de omkostninger, en låneudbyder maksimalt må tage for at udbyde lånet.

Kilde: Hæveautomaten.dk – lån 3000 kroner

Det bliver billigere at låne penge online

Det betyder altså, at det nu bliver billigere at låne penge online. Du kan eksempelvis se en oversigt over kviklån hos hæveautomaten.dk, hvor det fremgår, at ingen af de små lån har en ÅOP på mere end 35 procent, der er det maksimalt tilladte.

Du får dermed flere fordele som låntager, fordi du ikke på samme måde risikerer at forgælde dig langt ud i fremtiden, fordi du har behov for pengene mellem hænderne her og nu. Det er en stor fordel, da markedet samtidig bliver langt mere gennemsigtigt.

Du bør stadig kun låne, hvis du har et behov

Selvom et nyt loft betyder, at du kan låne penge meget billigere online, er det ikke ensbetydende med, at du for alt i verden bør tage et kviklån. Du bør stadig overveje nøje, om du har behov for at tage et kviklån, eller om du måske gør klogere i at vente, indtil du har sparet pengene op selv.

I de fleste tilfælde vil det være bedre at gøre brug af en opsparing, der uden tvivl er billigere. Hvis du mangler pengene her og nu, bør du stadig undersøge, hvilke betingelser der følger med lånet – også selvom det er langt billigere end før i tiden.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *